Ahad, 18 April 2010

Achik Spin Meninggal Dunia

SEREMBAN – Penyanyi Abdillah Murad Md. Shari, 27, atau Achik Spin yang popular dengan lagu Janji Kita, maut selepas terlibat dalam kemalangan jalan raya di Kilometer 14.7, Lebuh Raya Kajang-Seremban Sdn. Bhd. (Lekas) dekat sini lewat petang semalam.

Dalam kejadian kira-kira pukul 6.15 petang itu, kenderaan pelbagai guna (MPV) jenis Toyota Estima yang dinaiki Achik dikatakan terbabas ketika dia bersama seorang rakan dalam perjalanan pulang ke rumahnya di Green Street Homes, Seremban 2 di sini.

Akibat kemalangan itu, Achik dikatakan tercampak keluar dari kenderaan sejauh kira-kira lima meter sebelum MPV itu terbakar dan meletup.

Kemalangan itu juga menyebabkan Achik cedera parah di kepala dan beberapa bahagian anggota badan sebelum meninggal dunia di tempat kejadian.

Pegawai Turus Trafik negeri, Asisten Supritendan Abd. Halil Hamzah berkata, semasa kemalangan, mangsa menaiki kenderaan tersebut bersama seorang rakan dikenali sebagai Mohd. Salihin Shah Mohd. Salleh, 29.

Petikan dari KOSMO Online - Ahad, 18 April 2010

Nukilan Insani: Bila sudah tiba masanya, kita tetap akan dijemput olehNya. Tidak dapat diawalkan dan dilewatkan walaupun sesaat. Siapa kita, di mana kita berada, apa yang kita buat, betapa gemilangnya kita di dunia, semuanya akan menjadi sejarah tatkala roh meninggalkan jasad. Beringatlah kita semua sebelum kita dijemput. Salam takziah buat keluarga Allahyarham. Marilah kita sedekahkan Al-Fatihah buat allahyarham. Semoga rohnya ditempatkan oleh Allah bersama-sama orang-orang yang soleh.

Tiada ulasan: